Германия Европейско пърменство футбол 2024 домакин

Германия ще бъде домакин на Европейското първенство по футбол през 2024 година

Германия ще бъде домакин на Европейското първенство по футбол през 2024-та година.

Германия победи другия кандидат за домакинството Турция след гласуване на Изпълнителния комитет на УЕФА в Нион, Швейцария.

„Процедурата по избор на домакин бе прозрачна, гласуването бе демократично, а всяко демократично взето решение е правилното решение. Мога само да кажа, че чакам с нетърпение едно фантастично Европейско първенство през 2024“. Това коментира президентът на УЕФА Александър Чеферин, малко след като обяви името на страната-победител на пресконференция в централата на организацията.

Германия и Турция бяха единствените два кандидата за домакинството на Евро 2024, в което ще участват 24 отбора. За последно Германия бе домакин на голям футболен форум през 2006-та година, когато прие Световното първенство. Страната обаче не е била домакин на Европейско първенство след обединението си, като ФРГ прие Евро 1988. Мачовете от шампионата след шест години ще се проведат на 10 стадиона в страната, а общият капацитет за зрители на надпреварата ще бъде 2,78 милиона, с 290 хиляди повече от това, което предлагаше Турция.

Следващото Европейско първенство през 2020-та година ще се проведе в 12 различни страни из континента.

- реклама -