Германия, помощ
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Германия прие 200 пациенти от Франция, Италия и Испания

Германия се ядоса на критиките, че не помага достатъчно на останалите страни от Европа, засегнати от пандемията от коронавирус, и отговори с цифри.

Говорител на въшното министерство на страната изнесе данни, според които в болници в Германия са почти 200 пациенти в критично състояние. 73 от тях са от Италия. Те пристигнаха вчера в Дрезден и Лайпциг. Други 123-а пациенти са от Франция и Испания, като някои от тях тепърва пристигат. Вчера Франция преобразува TGV влак в линейка, за да закара пациенти към източния си съсед.

Говорителят посочи също така, че страната вече е изпратила маски и защитно оборудване до Франция, Италия, Австрия и Швейцария. Михаел Рот – министърът за Европа – пък обяви, че още страни ще получат маски съвсем скоро. 100 000 бройки са изпратени към Румъния, 60 000 – към Швеция.

Външният министър Хайко Маас пък обяви, че миналата седмица Италия е получила седем тона медицинско оборудване. То включва вентилатори и анестезиологично оборудване. „И още има още“, заяви той пред „Кориере дело Сера“.

- реклама -