Германия ни подари 12 високопроходими автомобила за опазване на границите – СНИМКИ

Федералното министерството на вътрешните работи на Германия дари на Главна дирекция „Гранична полиция“ 12 нови високопроходими автомобила.

Те бяха предадени на официална церемония в базата на Специализирания отряд за въздушно наблюдение на Главна дирекция „Гранична полиция“

гранична полиция

Д-р Хелмут Тайхман, ръководител на отдел „Федерална полиция“ във Федералното министерство на вътрешните работи връчи ключовете на 12 нови високопроходими автомобила на заместник-министър Филип Гунев с думите: „Миграционният натиск, под който се намира България, е значителен. Българската „Гранична полиция“ трябва да пази границите с Турция и с Гърция. Ние много добре съзнаваме, че голяма част от мигрантите се стремят да стигнат до Германия. Ситуация като тази от лятото на 2015 година не бива да се повтаря. Важно е да допълваме нашето сътрудничество чрез двустранни мерки и отвъд операциите на ФРОНТЕКС. Радвам се да предам днес тези автомобили. Те са предназначени за използване за операции по трудните от топографска гледна точка граници на България.“

гранична полиция

По думите на Гунев, помощта на Германия е символ на подкрепата в опазване на външните граници на ЕС. То е признание и оценка за усилията на България.

„Можете да разчитате, че ние винаги ще бъдем на ваша страна“. Това изтъкна Петер Колб, министър-съветник в посолството но Федерална Република Германия в България.

гранична полиция

Признание към правоприлагащите органи на германските партньори изрази и главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов. Той благодари сърдечно за всички жестове на подкрепа през годините. Посочи, че безвъзмездно предоставената на Главна дирекция “Гранична полиция” транспортна техника е изключително навременна и необходима за повишаване на мобилността в охраната на границата.

Всичките 12 високопроходими автомобила ще бъдат използвани за противодействие на незаконната миграция и трансграничните престъпления по българо-турската граница.

гранична полиция

- реклама -