Германия: Ислямска държава все още не е напълно победена

Министърът на отбраната на Германия Урсула фон дер Ляен не е съгласна с американския президент Доналд Тръмп за победата над джихадистката организация „Ислямска държава“(ИД), става ясно от нейно интервю пред „Райнише пост“.

„Съществува единодушно мнение сред съюзниците, че , за съжаление, ИД все още не е напълно победена“, каза Фон дер Ляен.

Говорейки за решението за изтегляне на американските войски от Сирия, германският министър отбелязва, че Вашингтон досега на никого не е разяснявал своите по-нататъшни планове.

Фон дер Ляен също така посочва, че Берлин поддържа тези европейски държави и мюсюлманските страни, които искат да предотвратят възраждането на ИД.

Миналата седмица Доналд Тръмп заяви за побледата над ИД в Сирия. Той отбеляза, че няма повече причини американски войски да се намират в арабската република. По-късно от Белия дом съобщиха, че Вашингтон е започнал да изтегля войски от сирия, но победата над терористите не означава прекратяване на съществуването на коалицията.

От 2014 г. САЩ и техните съюзници водят операция против ИД в Ирак и Сирия, макар че в Сирия те действат без разрешение на официалните власти на страната./

- реклама -