арест Ивайло Найденов НАП-Пловдив катастрофа жена

Германия арестува румънски тираджия заради убийства на жени – СНИМКИ

Германските власти обявиха, че са задържали румънски тираджия, предполагаем убиец на французойка и на германка, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Заподозреният е на 40 години. Името му не се съобщава. Той отрича да е извършил двете престъпления.

Според полицията и прокуратурата на германския град Фрайбург мъжът е убил двете жени с метален прът, като преди това ги е изнасилил.

„Той е заподозрян в изнасилването на убийството на Каролин Грюбер, извършено на 6 ноември 2016 г. в Германия“, каза Дитер Инхофен, прокурорът на Фрайбург. „Задържаният е заподозрян и че е изнасилил и убил жена в нощта на 11 срещу 12 януари 2014 г. в Куфстайн в Австрия“, допълни прокурорът.

Люсил Клобю, на 20 години, от района на Лион, бе в Австрия по програмата за студентски обмен Еразъм. Тя живееше в Куфстайн, в Западна Австрия, и бе открита мъртва на 12 януари 2014 г. сутринта. Тялото й бе захвърлено на брега на река Ин. Установено бе, че тя е починала от удари в главата.

Каролин Грюбер, продавачка на 27 години, бе намерена мъртва в гора близо до германския град Ендинген, в Югозападна Германия. Преди това тя бе четири дни в неизвестност. За последно била видяна да прави джогинг.

През януари полицията и прокуратурата на Австрия обявиха, че двете убийства са свързани. По телата на двете жертви е намерено едно и също ДНК, въпреки че двете убийства са извършени на разстояние 400 километра едно от друго.

Следователите откриха и сходство в извършването на убийствата – използването на метален прът. При убийството в Австрия този прът бе намерен изхвърлен в река Ин.

През април германски следователи разпространиха портрет робот на предполагаемия убиец, изготвен въз основа на свидетелски показания на жена, видяла този мъж в района, в който била убита Люсил.

Източник: БТА

- реклама -