убийство, Силвия, Разград, жена, Пабло, испанец
снимка: Pixabay

Германецът, обвинен за жестокото убийство на свой сънародник в Соколово, остава в ареста

23-годишният Тим Кристиан, обвинен в убийството на свой сънародник в балчишкото с. Соколово, ще чака процес в ареста. Това постанови състав на Варненския апелативен съд, който потвърди най-тежката мярка за неотклонение, наложена на германеца от добричките окръжни магистрати, съобщава в. „Труд“.

Тим и баща му Ралф извършили зверството на 20 октомври. Те бяха разкрити и арестувани два дни по-късно, след като поискаха 100 000 лв. откуп от жената на жертвата. Трупът на 59-годишния мъж бе открит разфасован във фризер в дома им. Двамата са обвинени, че са го убили по особено мъчителен начин и с користна цел, за което могат да получат доживотни присъди.

Бившият военен полицай Ралф Кристиан не обжалва задържането си под стража. Синът му обаче пожела да замени килията с домашен арест и обясни пред магистратите, че няма опасност да се укрие, след като му бъде отнет паспортът. Защитата посочи, че Тим е съдействал на разследващите, има чисто съдебно минало и постоянен адрес.

Младежът живеел при баща си в с. Соколово от август тази година, като нямал законен източник на доходи. Друсал се с дрога, която отглеждал в дома си, стана ясно на заседанието. Заради това и поради достатъчното събрани доказателства, съдът прецени, че на свобода Тим би могъл да се укрие и да извърши ново престъпление.

Определението не подлежи на обжалване.

- реклама -