Германец, приел исляма готвел атентат

В Германия бе осуетен подготвян атентат от немски гражданин, приел исляма. Мъжът е заловен при акция на специалните части на германската полиция  в град Айзенхютенщат, провинция Брандебург.

Искал да взриви бомба на фестивал

27-годишния мъж, който бил със салафитски привърженик се готвел да взриви самоделна бомба по време на местен фестивал. Празникът се провеждал традиционно в Айзенхютенщат от 26 до 28 август.

В квартирата на заподозрения продъжават обиските. По предварителни данни, там е намерено взривното устройство. За сега не се съобщава как полицията е стигнала до плановете на германеца.

Полицията е намерила знамена на Ислямска държава

Флагове на ИДИЛ бяха намерени в жилището на мъж, когото по-рано днес немски спецчасти арестуваха по подозрения в тероризъм.

Жилището се намира в град Айзенхютенщадт (провинция Бранденбург). Открита си други пропагандни материали, свързани с ИД, съобщи радио „Берлин-Бранденбург“.

В същото време кметството не се отказва от провеждането на градския празник от 26 до 28 август. Именно тогава задържаният планирал да извърши терористичен акт.

- реклама -