Герджиков изслушване НС областни управители

Герджиков сменил 22 областни управители, не е говорил нито един път с Корнелия Нинова

Смяната на областни управители не е нещо ново

Смяната на областни управители не е нещо ново, правено е при Софиянски и Близнашки. Това заяви служебният премиер Огнян Герджиков по време на изслушването си в парламента.

22 областни управители бяха сменени с решение на правителството. С моя заповед бяха освободени от тях и 27 от зам.-областните управители и бяха назначени нови. Това не е нещо ново. Служебният кабинет на Стефан Софиянски освободи всички, Близнашки освободи 17. Това е нещо, което в нашата практика съществува„. Това обясни служебният премиер.

Герджиков

Преди по-малко от 24 часа научих за това изслушване и само огромното ми уважение към НС ме накара мен и екипът ми да подготвим отговор. Представям кадровите промени, извършени от служебния кабинет, надявам се, че немалко от тях ще бъдат оценени“, каза Огнян Герджиков.

В администрацията на Министерския съвет не съм извършил нито едно уволнение или смяна, подчерта той.

Герджиков: Не ми е оказван натиск нито за уволнения, нито за назначения

Преди изборите не съм приемал на разговор нито един лидер на политическа партия. Това съобщи още служебният премиер в отговор на въпрос от говорителя на БСП Елена Йончева за това колко пъти е разговарял с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Имал съм разговори с г-н Борисов, но съжалявам, не си водя статистика. Разговорите не са много, но така или иначе такива разговори са полезни и необходими“.Герджиков

Герджиков поясни, че е поканил в понеделник Бойко Борисов в Народното събрание, за да обсъдят проблемите с „Газпром“. Служебният премиер поясни, че тези неща са нормални, а разговорите са били след изборите. Герджиков беше категоричен, че преди вота не е приемал нито един лидер на политическа партия.

По повод въпросите за sms-и, той заяви, че на такива вече не отговаря.

В отговор на въпрос от народния представител от ПГ „Обединени патриоти“ Емил Димитров дали е разговарял с лидера на БСП Корнелия Нинова, Герджиков заяви: „С г-жа Корнелия Нинова не съм провел нито един разговор“. Няма как в резултат на непроведени разговори да има назначения и уволнения, допълни служебният премиер.

- реклама -