Герджиков караула
Снимка: БГНЕС

Герджиков ще връчи папка с препоръки на Борисов (СНИМКИ)

„Подготвям една папка за следващия кабинет, който ще бъде оглавяван от бившия и бъдещ премиер Бойко Борисов. Тази папка ще съдържа много препоръки към неговия кабинет и в нея ще намерят място и проблемите на Западните покрайнини“.

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Това обяви в Босилеград премиерът Огнян Гержиков, който се срещна с националния съвет на българското малцинство в Босилеград, съобщава БТА.

„Всички държавни мъже сме длъжни да надграждаме“, допълни служебният премиер.

„Аз ще ходатайствам пред него да се опита в рамките на своя, вече дълъг мандат, ако не всичките, то поне част от проблемите да бъдат решавани„, посочи Герджиков. И допълни, че сред проблемите, отнасящи се до Западните покрайнини, са и тези, свързани с образованието и с икономиката.

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

„България има и държавен интерес Сърбия да стане час по-скоро член на ЕС, тъй като това ще даде допълнителен стимул в отношенията между двете страни и нещата ще изглежда различно, след като бъдем в едно европейско семейство заедно“, каза още Герджиков.

Служебният премиер допълни, че е нормално да има противоречия между две съседни държави, но не бива да се вторачваме само в противоречията.

„Напротив – ние сме длъжни да установим възможно най-добри взаимоотношения. От наша страна това се е демонстрирало многократно. Надявам се, че такова положително отношение ще усетим и когато се срещнем с вицепремиера на Сърбия – Ивица Дачич, с когото ще обсъдим двустранните отношения“, каза Герджиков.

Снимка: Министерски съвет
Снимка: Министерски съвет

Той посочи още, че ще гарантира готовността на страната ни да помогне на Сърбия в затварянето на преговорните глави, тъй като ние вече сме минали по този път.

- реклама -