Герджиков великденски

Герджиков: Ще оспорвам правото на неграмотните да гласуват, докато съм жив

„Докато съм жив, ще оспорвам правото на неграмотните да гласуват. За мен хора, които не знаят български език и са неграмотни, не трябва да определят кой да управлява държавата“. За това беше категоричен служебният премиер Огнян Герджиков пред Нова телевизия.

Герджиков подчерта, че неграмотните хора не трябва да бъдат стимулирани, защото те са нарушители на конституцията, а в нея е записано, че е задължително да се знае български език.

За месеците си на служебен премиер Герджиков заяви: „Поех този кръст и го изнесох с чест“.

Относно скандала за срещата на главния прокурор Сотир Цацаров с бизнесмена Сашо Дончев, той изтъкна, че не е запознат с подробности и затова не може да си позволи да коментира случая.

Оставяме държавата в много, много добро състояние. За последните три месеца държавата е реализирала над 1,6 милиарда повече приходи в сравнение със същия период на миналата година, посочи Огнян Герджиков.

По повод срещата на главния прокурор Сотир Цацаров, газовия бос Сашо Дончев и бизнесмена Георги Гергов Герджиков заяви: „Не обичам да давам категорични оценки, когато има недостиг на фактология… Трудно ми е да вляза в обувките на Цацаров, за да преценя защо се е наложило да има такава среща“.

Когато прокуратурата е дейна, се обвинява защо е дейна. Когато не е дейна, пак има обвинения – така премиерът коментира активността на държавното обвинение в последните дни.

- реклама -