Герджиков

Герджиков призна, че има резерви към някои от министрите си

Герджиков: Горд съм, че съм част от управлението на страната, което успя да съхрани не само социалния мир, но и да осигури ръст на финансовите постъпления

Горд съм, че съм част от управлението на страната, което успя да съхрани не само социалния мир, но и да функционира така, че да има ръст на финансовите постъпления в хазната. Това заяви за БТА служебният министър-председател проф. Огнян Герджиков.

„Преди всичко искам да благодаря на президента Радев. Той успя да формира кабинет с много ярки личности – великолепни специалисти в своите области. Истинско удоволствие е да се работи с тях“, каза премиерът Герджиков. Той отбеляза, че има и резерви към дейността на някои от министрите. „Но и министрите могат да имат претенции към мен самия. Мой принцип е да уважавам достойнството на хората и държа забележките си да отправям не публично, а персонално, когато се е налагало. Но тези случаи не са много.“, посочи министър-председателят.

По повод на ревизиите по министерства, направени от служебното правителство, премиерът Герджиков заяви, че подробни отчети ще бъдат публикувани в сайтовете на министерствата в края на април. „Работа на правителството е да извърши проверките, специализираните органи да поемат нататък и съответно да наложат съответните санкции. Ако има основание за такива“, каза служебният министър-председател.

Организацията на изборите от страна на правителството бе много добра

Никакво колебание нямам за този извод, коментира премиерът Герджиков. Той отбеляза, че винаги има и ще има недоволни. „Разбира се, че имаше и много опити за търговия с гласове. Но органите на МВР и Прокуратурата работеха много ефективно и много от опитите бяха пресечени. Бяха образувани множество досъдебни производства, а вече има и осъдени за това изключително грозно престъпно поведение срещу демокрацията“, заяви премиерът.

Попитан кои са най-неотложните стъпки по подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г., министър-председателят отговори, че най-важното, знак за периода, в който България ще ръководи Съвета на Европейския съюз, е че по „българско“ време ще бъдат взети общите решения за бъдещето на Съюза. „Страхотен шанс за нас! Не трябва за го пропиляваме“, коментира премиерът Огнян Герджиков.

- реклама -