ГЕРБ протести

ГЕРБ: Жената от „Орлов мост“ тази сутрин не е член на партията, категорично осъждаме, това което се случва

Жената от Орлов мост не е член на ГЕРБ, нито пък е била.

Това заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков в изявление пред централата на партията.

Припомняме, преди обяд се стигна до конфликт между близкия до Десислава Иванчева Петър Кърджилов и жена, която се опита да премине през блокадата на Орлов мост. По този повод протестърите заявиха, че случаят е провокация от страна на управляващата партия.

Уважаваме правото на всеки един да протестира, ние също сме го правили, но никога не е било за сметка на другите граждани. Не може малцинството да определя какво да се случва за сметка на мнозинството.

Категорично осъждаме това, което се случва.

Затварянето на възлови кръстовища е за сметка на другите граждани, каза още Ненков.

Тук говорим за блокиране на огромен милионен град. А чувам, че искат и блокиране на магистрали и важни инфраструктури. Ние искаме диалог и да стане с добро, а не да искат да убедят хората, че волята на всички е такава чрез такива насилствени блокади.

Дори протестите трябва да имат граница на разум. Изборите са тези, на които се решава кой управлява. Такова нещо няма в никоя европейска държава.

Властта не бездейства. Какво искате да се направи? За мен е важно да се спазва закона и който прекрачва границите, трябва да получат заслуженото според закона – глоби или санкции. Нали не очаквате държавата да излезе с водни оръдия? Надявам се те да разберат, че това не е правилно и да се проведе диалог.

Ако те имат една визия, то има много други хора, които имат друга визия. Повечето хора не са готови и за предсрочни избори и това се потвърждава от социологическите агенции.

Разумът в момента говори, че не може да вкараме държавата в криза, без парламент, при условия на пандемия и затягане на мерките в цяла Европа.

МВР и Столична община трябва да решат този въпрос, аз не знам какви са санкциите. Трябва да има конструктивизъм в исканията им. Ние няма с кого да преговаряме, не са ясни исканията им. Но ние призоваваме за диалог и разум“, заяви депутатът Александър Ненков и не скри, че за ГЕРБ е по-добре да има избори сега, но това означава да избягат от отговорността, която им е гласувана от мнозинството на демократични избори.

- реклама -