ГЕРБ за ветото на президента: Дали това вето не е свързано с Елена Йончева(ВИДЕО)

У ГЕРБ оставала горчивина дали ветото на президента върху Закона за изменение и допълнение на Закона за банковата несъстоятелност не е свързано евентуално с Елена Йончева.

Президентът има право по конституция да налага вето на всеки закон, който прецени. Не сме се запознали с мотивите и, когато се запознаем, може да ги коментираме конкретно, заяви пред медиите Делян Добрев.

„Но, това, което ни кара да се замислим, е дали това вето не е свързано с бивши членове на неговия екип, визирайки Елена Йончева и липсата й на отговор на въпроса дали е участвала в съдружие 50 на 50 с офшорка. Тя внася 5000 лв., а офшорката внася 315 000 лв. Тази офшорка се представлява от Зорница Блъскова, която по информация от интернет, е съдружник в друга фирма с Георги Георгиев, за която докладът на „Аликс партнърс“ сочи, че тази фирма е източила 42 млн. лв. от КТБ“, посочи Делян Добрев.

 

„Ние не получихме отговор на тези въпроси, а в същото време президентът се изказва много ласкаво по отношение на Елена Йончева и затова у нас остава горчивина дали това вето не е свързано евентуално и с нещо такова. Не получихме отговор знаела ли е за Зорница Блъскова, знаела ли е, че нейната съдружничка е източила 42 млн. лв. от КТБ. Как така участваш в съдружие в една фирма, дори да пропуснем факта, че фирмата е офшорка, като даваш 5000 лв., а от другата страна се дават 315 000 лв.“, каза депутатът от ГЕРБ.

„От друга страна не знам дали помните интервю на Бареков, в което той твърди, че Йончева си е договаряла лично космическите хонорари с Цветан Василев в ТВ7, цитирам по памет. Това са въпроси, които ние си задаваме“, каза още Добрев.

Конкретно по мотивите на ветото след като от ГЕРБ ги видели, щели да коментират повече, но поставените въпроси оставали.

„Получихте ли отговор на въпросите дали е знаела защо нейната фирма 5000 лв., а другата фирма 315 000 лв., а дяловете са 50 на 50. Пълномощник на другата фирма-офшорката е Зорница Блъскова, която е съдружник с Георги Георгиев във фирмата „Инвестмън проджекс АД“. Тази фирма по доклада на „Аликс партнърс“ е била пощенска кутия. Там са изчезнали 42 млн. лв. На тези въпроси искаме да получим отговор“, повтори Добрев.

- реклама -