ГЕРБ за трагедията на „Струма“: Да не се правят внушения за проблеми с трасето (ВИДЕО)

От името на ГЕРБ изразяваме съболезнования на близките за загиналите на магистрала „Струма“. В този ужасен ден считаме, че всички опити за политически внушения, че причината е в пътното трасе от кмета на Перник и служебни министри, са дълбоко грешни. Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ. По думите й изборите са приключили, а внушенията няма да върнат животите. Според нея трябва отговорност и смирение.

Участък

На свой ред Александър Иванов поясни, че този участък е строен между 2002 и 2004, когато министър е бил Асен Гагаузов от БСП. По думите му изискванията за строителство били променени преди 2 години, а в случая участъкът е бил строен по съветски норми. Сега не би се построила магистрала по такъв начин. Имало множество срутвания, каза Иванов.

Магистрали

Призова да се подготвят магистралите за зимния сезон. Не се положил и метър маркировка през последните няколко месеца откакто управлявало служебното правителство, а паркингите по Люлин не се пипнали. Имало изготвено  задание през 2020 г. от предишното ръководство на МРРБ чрез АПИ за маркировката на въпросния участък от „Струма“, но сегашното ръководство в лицето на Камитова не го изпълнила.

Съболезнования

Атанасова изрази съболезнования за загиналите при пожара в село Рояк и за жертвите от пандемията през последното денонощие. Според нея трябва да се предложи ден на траур в България и Македония. По думите й Радев трябва да да иска оставката на служебните министри.

- реклама -