Кадър ФБ

ГЕРБ за рокадите в служебния кабинет: Слабите министри останаха, а уж великите избягаха

Часове след сформиране на ново служебно правителство от ГЕРБ дадоха  брифинг в Централата на партията.

„Очаквано в днешния ден, когато се обявява състава на новото служебно правителство, ние искаме да предложим и своите изводи от последните месеци. Президентът обяви работата до момента като успешна. Иска ми се да разбера, какви успехи точно постигна, но с данни, с факти. Пандемията ли спря, успешна ли беше ваксинационната кампания, овладяха ли инфлацията…. Какви успехи постигнаха“, пита Даниел Митов.

„Радев е станал жертва на собствената си пропаганда или лъже. Трета опция няма“, каза още Митов.

Очаквахме да бъдат сменени шестима слаби министри, а слабите останаха. Други трима избягаха от уж великите успехи“, допълни Митов.

„Ние разбираме, че са се занимавали с това да се опитват да купува партии. Председателят на Екогласност каза: „Опитаха се да ми купят партията“. С това са се занимавали служебни министри и президентската администрация“, твърди Даниел Митов.

Относно темата COVID  и ваксинацията, той каза, че „Осми пореден ден сме първи по смъртност в Европа„.

На брифинга се включи и Тома Биков, който каза: „Двамата министри, които бяха ползвани като ПР-и на правителството тръгнаха да правят партия“, като допълни, че „През следващите месеци те ще продължат да ползват президентската администрация за своя политически проект“.

Биков посочи и имената на шестте министри, които от ГЕРБ са очаквали да бъдат сменени. „Това са Андрей Живков – на енергетиката, Стойчо Кацаров – на здравеопазването, министърът на регионалното развитие Виолета Комитова, министърът на туризма Стела Балтова, Велислав Минеков – министър на културата и Георги Панайотов, министър на отбраната“.

„Преди два дни поискахме оставката на министъра на отбраната Георги Панайотов, като изчакахме да видим реакцията на президента. Е, видяхме я“, каза Христо Гаджев от ГЕРБ. Поисканата оставка е следствие след смъртта на ст. лейтанант Манчев.

Относно напусналите министри от предходното служебно правителство, Биков каза: „Някои от напусналите министри придобиха банка за 2 месеца и назначиха приятелите си в борда на банката. Както и да им върви политическия проект, банката със сигурност ще им върви“.

- реклама -