ГЕРБ за БНБ: Опит на Кирил Петков да избяга от провал

Като опит на Кирил Петков да избяга от провал, определиха от опозицията решението на кандидата на ПП Андрей Гюров да си оттегли номинацията. Както и последвалото изявление на премиера Кирил Петков, че ПП няма да подкрепи кандидатурата на ИТН и

нямало пречка настоящият гуверньор Димитър Радев да остане

на поста, докато не бъде намерена единна кандидатура на управляващото мнозинство.

Кирил Петков: Няма да подкрепим Каримански, борбата за постове не може да вземе превес

Петков оповести и мотивите на Гюров, които щял да представи на стартиращия тази вечер съвет на лидерите на коалицията. Един от тях бил, че не може да си позволи да участва в избор, който поради разцеплението в коалицията ще бъде решен от опозицията. В лицето на ГЕРБ и ДПС. Гюров не желаел също така битката за БНБ да бъде спирачка за най-важните законодателни решения като закриването на спецправосъдието.

„Не знам откъде идва тази презумпция, че опозицията ще определи гуверньора на БНБ. Нямаме взето решение, не сме взимали страна дали бихме подкрепили или не някой от двамата кандидати. Това е опит на Кирил Петков да избяга от нещо, което може да бъде наречено провал. Това каза Деница Сачева от ГЕРБ в ефира на БНБ.

„Това е провал на управлението, начинът по който се опитаха да изберат управител на БНБ – процедурата се политизира, на моменти дори я криминализираха с тези странни есемеси. Редно е да признаят, че се провалиха като коалиция“, допълни Сачева.

- реклама -