ГЕРБ: Вотът на БСП цели политическа нестабилност

„За нас мотивите на БСП целят политическа нестабилност.“ Това заяви на брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ Александър Ненков в отговор на изявлението на опозицията след внесения вот на недоверие към кабинета за провала на политиката в областта на околната среда и екологията.

Депутатът отхвърли твърденията на лидера на БСП Корнелия Нинова, че Шумен е пред водна криза. Ненков се позова на становище на кмета на града, че язовир „Тича” е пълен.

От ГЕРБ риторично попитаха БСП, ако падне правителството с кого ще се коалират, тъй като българите още помнят моделът на тяхното управление преди години.

Според партията на Борисов този вот няма да доведе до подобряване на ситуацията.

Депутатът от ГЕРБ Ивелина Василева припомни за направеното по време на мандата на управляващите в областта на екологията и изграждането на пречиствателни станции. Тя отново подчерта за „държавническото управление“ на кмета на Перник, който е загърбил политическите пристрастия и работи за благото на града.

„БСП твърдят, че имат алтернатива. Ние сме я виждали и сме запознати с „Визия за България – един документ, които изцяло неглижира политиките за опазване на околната среда. Един документ насочен не към хората, а към бизнеса. Ще се запознаем с мотивите, имаме отговорно отношение и сме готови за дебат”, категорична е Василева.

Това е четвъртият вот на недоверие към правителството. Той е заради водния режим в Перник, вносът на отпадъци и замърсяването на въздуха. Предишните вотове на недоверие бяха за провал на правителството в борбата с корупцията, в здравеопазването и сигурността.

- реклама -