ГЕРБ, агресия, деца, МВР, насилие

ГЕРБ: Велислав Минеков лъже! Партията плаща наем за централата си в НДК

След като служебният министър на културата Велислав Минеков обяви, че ще изгони ГЕРБ от централата им в НДК, от партията на Бойко Борисов отговориха. В тяхна позиция се казва, че етажите 16 и 17, където се помещава централата, не са собственост на Министерството на културата, както твърди Минеков. Освен това от партията плащат наем според закона за тяхното ползване.

От  политическата формация на Бойко Борисов отправят и три въпроса към президента Румен Радев, като го обвиняват в политически гонения и репресии.

Ето пълния текст на позицията на ГЕРБ по въпроса:

Във връзка с интервю от днес на назначения от Румен Радев служебен министър на културата Велислав Минеков, от ГЕРБ сме длъжни да заявим:
– Крайно време е служебният министър да прочете Закона за политическите партии;
– Етажи 16 и 17, предоставени от държавата за Централа на ПП ГЕРБ, не са собственост на Министерството на културата;
– Мястото е собственост на държавата и е предоставено на ПП ГЕРБ в изпълнение на чл. 31 от Закона за политическите партии;
– Служебният министър лъже. ГЕРБ е заплащала наем за ползваните два етажа от 2007 до 2010 г. на НДК по сключен договор. От 2010 до 2021 г. ГЕРБ заплаща наем за етажите на Областна управа – София – град по сключен договор. В съответствие с промените в Закона за държавната собственост, Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост и на основание Закона за политическите партии, от февруари 2021 г. всички парламентарно представени партии не дължат наем за предоставените им от държавата помещения за извършване на политическа дейност.

Очевидно след като ерата на изчегъртването на ГЕРБ приключи неуспешно, е дошло време на изкъртването. В развитите демокрации това се нарича политическа репресия.
От ГЕРБ отправяме публично няколко въпроса към президента, назначил служебния министър:
1. Вие ли издадохте нареждането ГЕРБ да бъде изгонена от Централата си?
2. С политически гонения и репресии ли искате да бъде запомнен и вторият Ви служебен кабинет?
3. Г-н Радев, почтено ли е?

- реклама -