Тома Биков

ГЕРБ: Вече веднъж сме отхвърляли предложение на БСП за намаляване на ДДС върху хляба

Вече веднъж сме отхвърляли предложение на БСП за намаляване на ДДС върху хляба, защото нямаше гаранция за намаляване на цената, коментираха от ГЕРБ.

По-рано днес от БСП обявиха, че внасят законопроекти за намаляване на 5 процента на ДДС върху мляко, месо, брашно и продукти от брашно.

„Ние сме отхвърлили веднъж тяхно предложение, не знам дали това е същото, и то с аргумента, че по никакъв начин нямаше гаранция, че цената на хляба ще спадне.

Напротив има гаранции, че производителите на хляб могат да държат същите цени, но да плащат по-малък данък, което е стимул за бизнеса, но не и за хората“, коментира пред журналисти Тома Биков от ГЕРБ.

„Второ кой хляб – този, който е от 1 лев, този, който е от 3 лева, или този, който е от 5 лева, добави той. Ако БСП вече са помислили за всички тези неща, ние сме склонни да разглеждаме всяко предложение, но взимаме решения, които са в полза на всички, каза депутатът от ГЕРБ.

Относно предложението за преразглеждане на енергийните помощи, Биков коментира, че за последните 5-6 години, доколкото е чел, цената на тока се е повишила с 4-5 процента, което не е толкова много. Според мен лично доходите трябва да бъдат увеличени, а не да се чудим как да задържаме цените, посочи той.

Преизчислението на пенсиите е един въпрос, който БСП поставя за пореден път, коментира още Биков по повод друго предложение на левицата. Нека да видим дали е същото, защото за мен чисто политически да се предлага едно и също нещо през четири месеца не е някаква сериозна политика, добави той. По думите му, „не е въпросът само давайте да даваме, трябва да кажем и откъде ги взимаме“.

По повод обвиненията на Валери Симеонов към ГЕРБ и БСП за купуване на гласове на европейските избори, Тома Биков каза, че няма такава информации и си има органи, които трябва да следят за това. Нека да даде доказателства там, където трябва, а не на журналистите, призова той.

- реклама -