Пловдивския панаир
Снимка: ГЕРБ

ГЕРБ нареди на Тотев да се отмени решението за придобиване на акции в Пловдивския панаир

Изпълнителната комисия на ГЕРБ възложи на кмета на Община Пловдив Иван Тотев и на групата общински съветници на ГЕРБ, да отменят решението на Общинския съветв града за придобиване на акции от Министерството на икономиката в Международния панаир Пловдив, съобщиха от ГЕРБ.

Сесията на градския парламент в Пловдив ще се състои утре.

Мотивът на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов за днешното решение са „опитите за публични внушения, които свързват ГЕРБ със знаков бизнесмен от средите на БСП“, посочват от партията. „Няма да позволя името, авторитета и честта на ГЕРБ да бъдат петнени заради лични икономически интереси“, заявява Борисов.

По време на заседанието, членовете на ИК на ГЕРБ са се запознали подробно с всички факти и обстоятелства около взетото решение на сесия на Общинския съвет в  Пловдив относно придобиване на акции от Министерство на икономиката в Международния панаир.

„Раздялата на държавата с панаира започна в края на 2006 г. по време на Тройната коалиция, като сделката беше движена от тогавашния зам.-министър на икономиката и сега лидер на БСП Корнелия Нинова“, припомнят от пресцентъра на ГЕРБ. И допълват: „Правителството на Станишев подари без търг и конкурс 49% от капитала на „Пълдин туринвест“ – смесено дружество между пловдивската община и компании на Георги Гергов“.

- реклама -