кораб, Вера Су, екипажа, разпит, капитан, Морска администрация

ГЕРБ-Варна: Престъпното бездействие на служебния кабинет на Радев за авариралия кораб води до екокатастрофа

Местната организация на ГЕРБ във Варна с остра позиция срещу бездействието на служебния кабинет по отношение на авариралия край Камен бряг украински кораб, превозващ тор.

„Вече пети ден служебното правителство на Румен Радев недопустимо бездейства по случая с авариралия кораб в морето край защитената местност Яйлата!

След независим оглед на натоварения с азотна тор кораб, стана ясно, че има изтичане на химични вещества в морето и наклоняване на плавателния съд. Въпреки това липсва адекватна реакция от институциите!“, пишат от ГЕРб Варна.

Ето какво още се казва в позицията им:

„Пет дни никой не намира решение на проблема! Пет дни вече са изгубени, което няма аналог в най -новата ни морска история!

Дали бездействието е заради пари и извиване на ръцете на корабособственика или на застрахователя?

Или има нечистоплътно лобиране коя фирма да свърши работата и кой да получи комисионната?
Това са важни въпроси, на които дължат отговори служебните министри на Румен Радев!

еблагоприятната метеорологична прогноза за влошаване на времето и липсата на спешни мерки изправят пред реална опасност от екологична катастрофа целия район!

Крайно време е за решаване на кризата и за защита на обществения интерес. Не за далавери и лични сметки. Служебният кабинет на Радев не може да се справи с един кораб , който до часове и дни може да се разбие като консерва и да избълва 3000 т азотна тор. Отравянето на морето ще е резултатът от бездействието и от корупционните схеми на президентските хора!“

- реклама -