ГЕРБ: Теч на лични данни от БУЛСТАТ регистъра има, сред засегнатите са Атанасова и Дончев (Видео)

ГЕРБ с нова порция критики към правителството. На брифинг пред медиите Томислав Дончев обясни, че целта им е да предпазят кабинета от грешки като отправят няколко препоръки.

„Дебютът е неубедителен, катастрофален“, допълни той.  Десислава Атанасова коментира казуса с новата система на БУЛСТАТ регистъра. Според нея

теч на лични данни има,

като няма спор, че тази информация е лична. По думите ѝ сред засегнатите са тя, Томислав Дончев и други депутати от ГЕРБ.

Шоково: Изтекоха личните данни на 300 000 българи – Flashnews

„След като има данни за ЕГН, адрес, телефон, които по безспорен начин могат да определят кое е лицето зад тези данни – то е ясно, че те са изтекли. Вярно ли е, че Агенцията по вписванията не само ЕГН-то е допуснала, но и рождените дати да са видими, адрес, телефон, месторабота – без съгласието на заинтересованите лица“, посочи Атанасова.

Допълни, че по закон засегнатите лица трябва

да бъдат уведомени до 72 ч.,

но това не се е случило.

Монитор: Данните на първите в държавата изтекоха от БУЛСТАТ (Кои лъснаха) – Flashnews

По отношение на пенсиите Деница Сачева коментира, че не е било работа на служебното правителство да провежда актуализация на възнагражденията за възрастните хора. Според нея пенсионерите са били въведени в заблуда.

„Гражданите са недоволни от това, което се случва с техните пенсии, които са намалени, спрямо дохода им през декември.

Те се чувстват ощетени, излъгани.

На 23 декември 2021 г. министърът на финансите Асен Василев заяви, че няма да има ощетени пенсионери, министърът на социалната политика Георги Гьоков потвърди“, каза Сачева.

Хаос с новите пенсии: Хората, работили опасни професии, са ощетени – Flashnews

Според нея повече от половината пенсионери у нас са получили по-малко средства през януари, а обявеното увеличение от средно 12,5% не отговаря на истината и за повечето възрастни хора то е по-малко. Затова от ГЕРБ

искат социалният министър да бъде изслушан

в парламента.

По думите ѝ след обещаните компенсации през февруари – може да стане допълнително объркване. „Беше обявено, че с десни инструменти ще се постигат леви цели – ние апелираме да не се окаже, че с невежи инструменти се постигат левашки политики“, коментира Сачева.

- реклама -