Борисов: БНБ препоръча рязане и стягане на колана, това ни докараха ПП (Видео)

Зала 6 на НДК се оказа тясна за всички привърженици и симпатизанти на ГЕРБ, които дойдоха за откриващото събитие в столицата.

Водачи на листи, знакови лица за партията и съмпатизанти бяха в залата.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов води в 25-ти МИР, първи в 23-ти МИР е председателят на СДС Румен Христов, а в 24-ти – Тома Биков. Борисов бе посрещнат с ръкопляскания като цялата зала стана на крака.

Лидерът на партията започна с постигнатото от ГЕРБ именно в столицата.

„Всичко е толкова видно и ясно.

Минали са 15 години откакто аз бях кмет на София, нямаш един работещ шадраван, цвете дори нямаше.

На Околовръстното горе се чакаше час и половина, а то беше вчера едва. Помня как взехме един багер и бутнах бензиностанцията, защото полицията я беше страх. Сега като минете, Северна, Западна, Южна и оставих само тази част до Банкя.

Преди две години багерите и техниката от „Младост” щяха да се прехвърлят към „Люлин”. Дали хората от Драгалевци, Герман и другите не виждат разлика. Всичко това сме го направили, защото София колабираше, зимата строяхме, представете си този град без дъгите. И все едно няма памет. Помните ли на телевизионната кула, на Черни връх, Лъвов мост, Семинарията. Никоя партия не е правила толкова за София колкото ГЕРБ”, заяви Борисов.

„Сега ходят и мерят милиметри, закарайте ме да видя нещо построено от вас, но то няма – нула. Асен Василев продъни земята как ние с Радев сме се сближили. А Шишков, Демерджиев срещу кой играят. Защо няма постове на Лена, нали служебното правителство е само да организира изборите. Но няма как да не кажат за скъпия газ и ток. Сега правителството на Радев тегли от скъпия газ на Чирен, миксира го и пак с нашите пари. Помните ли как Асен ВАсилев заплаши младежите на ГЕРБ заради скъпото гориво. Сега с милиарди дотираме тока и веригите. Всеки който излиза и казва, че хората обедняват. Не могат да го скрият. Ами щом обедняват по пътя на трънската логика при нас са били по-богати”, подчерта лидерът на партията.

Той припомни, че вчера от БНБ е оповестила, че растежът на БВП ще продължи да се забавя и припомни, че са предупредили преди две години, че това ще се случи.

„Вие забелязвате ли че ПП и ДБ ги няма от една седмица, защото знаят цифрите и ни подготвят, че няма да има правителството, две в едно, три в едно, все едно е нескафе. Ако следваме препоръките на БНБ трябва да има рязане и стягане на колана, това ни докараха Киро и Асен. Каквито и проекти да сте приготвили, пари няма да има.

БНБ очаква търсенето на български стоки и услуги да се влоши, а това е най-неутралния орган, който ни дава възможност да избираме, дали ще се намери човек, който да се нагърби с консервативна политика за да изправи държавата и да поеме всички пасиви.

ГЕРБ вкара държавата в чакалнята на еврозоната и ще дойде финансов министър, който да види защо за 8 месеца няма нито един проектозакон свързан с еврото. Не мога да си обясня на какво се дължи и тава медийно затъмнение.

Едно Nexo, как ДБ са се финансирали с тъмни пари, кой за последно чу за това. Вие представяте ли си Томислав Дончев да не е дал две години ПВУ?!

И аз не си го представям”, обясни Борисов.

 

- реклама -