ГЕРБ-СДС върна мандата на президента- ВИДЕО

ГЕРБ-СДС върна мандата за съставяне на правителство. По-рано премиерът в оставка Бойко Борисов заяви, че са обсъждали дали да внесат кабинета за гласуване в парламента, „но като гледам тази отрова, няма смисъл да го правим“.

„Направихме честно и открито усилие да проведем разговори с политическите партии, с които смятахме, че бихме могли да водим разговори за съставяне на кабинет. Бяхме подготвени с кабинет и разговор по политики. За съжаление партиите, с които смятахме, че можехме да  водим разговори арогантно и безотговорно проявиха политическа незрялост и отказаха да водят разговори с нас. Тъй като обещахме да не бавим по никакъв начин мандата и да го върнем, ако нямаме възможност за съставяне на правителство, следваме конституционната процедура и сме тук, за да връчим обратно дадения ни мандат”. Това заяви Даниел Митов, след като върна мандата за съставяне на правителство.

„Искам да ви благодаря за усилията, които положихте. В близките дни ще оповестя кога ще връча маната на втората по численост парламентарна група за съставяне на правителство. Надявам се останалото време да бъде инвестирано в диалог и изграждане на доверие между политическите сили. България има нужда от стабилно правителство, изградено на основата на споделени принципи и приоритети”, каза президентът Румен Радев.

 

- реклама -