гербпсдс, коалиция, ЦИК, регистрация, избори

ГЕРБ-СДС се регистрираха за изборите: Хаосът в политиката се дължи на Румен Радев

Коалицията ГЕРБ-СДС се регистрира в ЦИК за участие в предсрочните парламентарни избори и президентския вот, които ще се проведат 2 в 1 на 14 ноември. Десислава Атанасова от ГЕРБ и председателят на СДС Румен Христов внесоха 27 000 подписа за участие във вота.

А на излизане в изявление за медиите Атанасова обяви, че заявката на бившите управляващи е да бъдат първа политическа сила. Тя допълни, че се очаква листите да бъдат обновени, но отново не съобщи кой ще бъде кандидатът на ГЕРБ за президент.

Тя уточни единствено, че оповестяването на кандидатите ще се случи в законово установения срок.

Според Атанасова важно е да се говори за честността на вота и за начина, по който се организира той.

„Важните въпроси, които трябва да задаваме са не толкова свързани с кандидати. Вчера стана ясно, че секциите в чужбина ще бъдат драстично по-малко. Аз не чувам онези които ръкопляскаха на промените в Изборния кодекс, сега да са реагирали. И дали ще е броят разписките – това е от съществено значение за честността на вота“, категорична беше Десислава Атанасова.

Тя беше категорична, че се готви манипулация на изборите и основен виновник за това, както и за факта, че гражданите отново са принудени да отидат до урните, е именно държавният глава.

„Не знаем какво ще стане с фирмата, която ще достави машини и ще поддържа изборния софтуер.
Трябва да говорим и за политическия инженеринг на Румен Радев, а хаосът в политическата система се дължи на неговото разбъркване. Президентът не беше център за мнения консенсус.
Нашата цел е повече доверие от българските граждани. Въпреки мнението, че „мачът е свирен“, то обществото се е събудило и резултатът ще се види на изборите“, каза още Десислава Атанасова.

Тя допълни, че ГЕРБ-СДС са доказали какво могат с постиженията си и се надяват отново да получат доверието на гражданите.

“ От ГЕРБ носихме своята отговорност – показахме, че можем да управляваме редица кризи. Само хората могат да ни отредят мястото, която заслужаваме. Всички искаха да ни „изчегъртат“, но новите формации видяха, че диалогът с ГЕРБ е важен“, каза още Атанасова.

- реклама -