ГЕРБ-СДС: Полицейщина и репресии над кмета на Стамболийски от наследника на Рашков!

Цялата ПГ на ГЕРБ-СДС остро протестира срещу полицейските репресии в страната.

От медиите разбрахме, че чрез нахлуване със специални части и множество полицейски бусове е арестуван кмета на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив- Област Георги Мараджиев.

Това разчитаме като продължение на полицейските репресии, започнали от времето на Бойко Рашков. Това заяви на трибунка пред медиите председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Категорично наясно сме, че публична личност като кмет може да бъде задържан и разпитван, но при спазване на всички процесуални изисквания в правовата държава, коментира тя.

„Кое наложи отново да се нахлува по безобразен начин във фабриката на семейството на Георги Мараджиев, а не поканен по реда на НК? МВР се ползва за бухалка срещу политическия опонент.“

За нас това е поредна демонстрация на полицейщина, след провалите на МВР с мигрантската криза, престъпността и войната по пътищата. Дали арестът не се случва, защото от ГЕРБ-СДС поискахме оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев?

Да не би нахлуването на 20 въоръжени и маскирани хора, да е следствие от това, че днес Демерджиев трябваше да се яви в Комисия по вътрешна сигурност, след като бездействието му доведе до смъртта и раняването на български полицаи и граничари. Учителят на Демерджиев г-н Рашков не е най-добрият учител, попита Маноил Манев от ГЕРБ.

В следващите дни ще инициираме изслушване на вътрешния министър в НС за това грозно демонстриране на сила, разкри Атанасова.

Министър Демерджиев от месеци се занимава само с кризисен ПР, не и с борбата срещу престъпността. Целта на акцията е в новините да влезе ареста, а не провалите на вътрешния министър. Оставка, г-н Иван Демерджиев, призова Тома Биков.

- реклама -