ГЕРБ на среща с Радев: Имаме предложения, стига да ни чуят (Видео)

Президентът Румен Радев посрещна втората най-голяма парламентарно представена партия – ГЕРБ.

На срещата за консултации с Румен Радев пристигнаха Десислава Атанасова, Томислав Дончев, Кирил Ананиев, Делян Добрев, Деница Сачева и проф. Костадин Ангелов.

„Вашата политическа сила вече заяви, че не вижда потенциал в 47-ото Народно събрание потенциал за излъчване на устойчиво мнозинство. В същото време хората очакват решение на техните проблеми“, каза Радев в началото на срещата.

Нашата парламентарна група ясно изрази своето становище, че не вижда формула за стабилно управление. Но поемаме отговорност да търсим решение как държавата да се справи с кризите. Ние имаме голям опит и за решаване на кризи, които са минали в предходни години. Имаме опит, стига да има кой да се вслуша в нашите предложения, каза председателят на ПП на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Тя посочи няколко предложения на ГЕРБ, които са били приети от парламента. „Наше предложение бе за компенсации за бизнеса за тока, предложихме мораториум върху цената на тока за битовите потребители. Сега предложихме таван за горивата от 2,70 лв. за литър.

Ние сме категорични, че трябва да се търсят устойчиви решения за България. Тук сме с целия опит и експертиза, които имаме“, каза Атанасова.

Но не мислим, че нещо в 47-мото НС се е променило. Ще чуете всеки от колегите, посочи тя.

Копирано от standartnews.com

 

- реклама -