ГЕРБ, Тома Биков, Красимир Ципов, Маноил Манев, БСП, Божков

ГЕРБ: С вота си на недоверие БСП искат да върнат Божков у нас, но не в ареста – Видео

Днес станахме свидетели на едно политическо решение на БСП да превърнат престъпните намерения на Васил Божков в политически.

ГЕРБ няма да се оправдава с един от най-големия му успех по разтурянето на бизнеса на Божков. Това каза на извънреден брифинг Тома Биков от ГЕРБ в отговор на заявката на БСП да създаде анкетна комисия, която да разследва изнесените от бизнесмена данни.

„През годините БСП е ставала съучастник на действията на организирани престъпни групи като Бобокови, Баневи, Арабаджиеви“, заяви Биков.

Провежда се сблъсък между държавата и един човек, обвинен за редица криминални престъпления и то с доста основания. ГЕРБ е на страната на държавата в тази ситуация. БСП избра да бъде на страната на Божков, за нас този избор никога не е стоял и продължава да не стои, добави Биков.

Нинова в желанието си да спечели за втори път лидерското място въвлича цялата партия БСП в сложна ситуация, от която цялата партия ще плати политическа цена, защото гражданите виждат и разбират кой действително се противопоставя на нерегламентирани отношения между сенчести и полукриминални бизнеси и политически дейци, каза още Биков.

Биков обясни, че по време на управление на БСП тези олигарси, които сега са обвиняеми, са натрупали капитали, после са минали през приватизацията, за да участват след това в данъчни престъпления.

„БСП в момента със заявката си за вот на недоверие и за сваляне на правителството, се опитват да върнат Божков у нас, но не в ареста, а на позицията, на която беше до момента, да влияе върху икономическия и политическия живот на страната по нерегламентиран начин“, добави Биков.


„Интересното е, че днес главният прокурор каза, че е завършен първият доклад от първия етап на приватизационния преход. Нека БСП да обясни защо са опрощавани огромни загуби на групата „Лукойл“, което е довело до неплащането на огромни данъци за 5 години напред. Не чуваме отговори защо Корнелия Нинова беше уволнена като зам.-министър на икономиката. Нинова дължи много отговори. Мястото на тези отговори е в една анкетна комисия, която да изследва целия преход и ролята на БСП и БКП“, обяви Красимир Ципов.

„Корнелия Нинова изпразни касата на партията си, сега БСП е пред фалит. И как да не се работи по схемата „готови сме да ви защитим, ако ни финансирате пак“. Всички в БСП са готови като танкове да бранят кого ли не, стига да има полза и изгода. Софтуерът им е слаб, стар и той повече от глупостта да търсиш всякаква провокация, друго не може да измисли“, каза Маноил Манев.

„Какво си говориха на срещата г-жа Нинова, г-н Златев и г-н Божков. Тя е длъжна да отговори на вас журналистите и на обществото, защото същата г-жа Нинова говори за паралелни държави“, негодува неродният представител.

„Ще се избият в БСП кой има право да ходи по медиите и кой няма право. И тези, които имат право, какво правят, разнасят рисунките на човек с 18 обвинения. Е, коя е паралелната държава. Докато не получим отговорите за срещата Божков-Златев-Нинова, ще имам пълно основание да твърдя всичко това, което ви казах сега“, добави Манев.

Представители на ГЕРБ обявиха, че ще подкрепят идеята за съставяне на анкетна комисия, но тя трябва да даде отговори на системните проблеми, а не темата да бъде Васил Божков, неговата бъдещи партии, неговите комикси, неговите чувство за справедливост.

„Няма да позволим тази комисия да се превърне в адвокатска кантора, която да пере имиджа на Васил Божков“, увери Тома Биков.

„Нито едно правителство до момента не е започвало такава офанзива по тази линия. За 30 години държавата събра някакво самочувствие, затова тези процеси се случват сега, нямаше как да се случат преди 10 или 20 години, защото тези хора бяха омотали цялата държава с пипалата си. Това, че с случва сега, е повод за самочувствие на всеки българин“, каза депутатът.

„Има достатъчно много залози за битката и войната, която се води в момента, за да мине така лесно. Не очаквахме БСП да се включи на страната на тези хора“, уточни Тома Биков.

„По Миню Стайков, по Арабаджиев, по Баневи се работи от края на миналия мандат“, разкри Красимир Ципов и уточни, че за такива всеобхватни акции са нужни много доказателства.

Тома Биков коментира от своя страна, че в партията не се страхуват от вот на недоверие и от предсрочни избори.

- реклама -