ГЕРБ иска вот на недоверие: Този кабинет да си ходи – некадърен, лобиски и корумпиран (Видео)

ГЕРБ иска вот на недоверие: Този кабинет да си ходи – некадърен, лобиски и корумпиран. ГЕРБ внася вот на недоверие към правителството на Кирил Петков, обявиха от партията на извънреден брифинг.

Вотът ще бъде внесен още на

утрешното заседание на Народното събрание. Мотивите са готови, необходимите подписи също са събрани. „Вярваме, че в това НС има хора, които са господари на себе си и ще застанат на страната на народа“, посочи Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Провалът на това правителство е с такива мащаби, че няма с кого да се конкурира в съвременната политическа история на България. То може да се конкурира единствено със себе си. В остра конкуренция

между различните видове провали, най-осезаем

според нас е провалът в публичните финанси и икономиката. Това заяви Томислав Дончев и заяви, че ГЕРБ иска оставките на кабинета.

„Има и аргументи, които са в плоскостта на морала. Говорим за коалиция, в която отношенията видимо за всички българи се регулират със заплахи, изнудване, натиск. А подкрепата до колкото разбрахме се осигурява чрез пазарлъци. Най-важният аргумент – на тази мъка трябва да се сложи край, категоричен беше той.

В България имаме галопираща инфлация,

а последно такава е имало през 1997 година, която беше последвана от хиперинфлация и знаем къде отиде тогава държавата, заяви от своя страна Делян Добрев.

Тази инфлация не се дължи на войната, защото ако погледнете в Европа, там тя е на половина. Ако у нас инфлацията е 15% и очакваме за май да покажат дори 18%, в държави, които са далеч по-засегнати от България е 8%.

Причината е некадърността на правителството.

Има и необяснима инфлация, която си обяснявам само с корупция и лобизъм – става въпрос за инфлацията при горивата. За последната половин година дизелът по бензиностанциите нарасна с 36%, А-95 скочи с 37% – необяснимо защо, при положение, че цената на петрола е същата като през 2012, а акцизите и ДДС-то е същото“, посочи още Добрев.

Той смята, че същото е положението и при газа –

те върната посредниците в газа и те надписаха сметката за май със 100 млн. лева. Тази необяснима инфлация я плати бизнеса и я включи във всички свои правителства. Това правителство е некадърно, лобистко и корумпирано, смята Делян Добрев. От ГЕРБ обявиха, че ще водят преговорите за вота на недоверие с всички парламентарни групи, започвайки от най-малката сред тях.

Източник: Дарикнюз

- реклама -