ГЕРБ, Биков, Георгиев, Манев,

ГЕРБ с нова информация за Борис Михайлов, от партията са тревожни за родното земеделие – Видео

„Тъй като вчера не получихме отговори на зададени от нас въпроси, касаещи Борис Михайлов, притежава ли той необходимите професионални качества, най-вероятно той не ги притежава, но на нас не ни пречи да продължим да изнасяме нови интересни факти и обстоятелства около г-н Михайлов“.

Това обяви Георг Георгиев от ГЕРБ. На брифинг в централата на партия участваха още Маноил Манев и Тома Биков.

„Михайлов е имал обща фирма с източената и фалиралата банка „Славяни“ през 90-те години, в чието управително тяло влизали 18 лица от бившата Държавна сигурност“, попита той.

„Г-н Михайлов е бил също съучредител и на Българо-американска търговска камара, в която не е имало нищо американско и която е просъществувала около една година. През това кратко време въпросната камара е била управлявана от г-н Барух Чакъров, който е бил изпълнителен директор на фалиралата авиокомпания Балкан и дясната ръка на Гад Зееви“, припомни Георгиев.

„Резонен е въпросът дали трябва да се тревожим за българското земеделие“, категоричен е Георгиев.

„Още едно сдружение, наречено „Темплиери“, в което г-н Михайлов е участвал, в последствие е закрито от съда. Много от компаниите, фирмите и сдруженията, в които той е участвал, в последствие са или закрити, или фалирали“, отсече лидерът на младежката формация на ГЕРБ.

,,Няма забранени въпроси за хората, които се намират на публични длъжности. Това не е опит за скандал. Просто тези въпроси се нуждаят от отговори“, посочи от своя страна Тома Биков.

„Да си поговорим и за богаташи в българското правителство. Г-н Рашков продължава да дължи едни отговори за едни имоти. Той има повече от 19 имота за милиони. И това е човек, който цял живот е държавен служител. Продължава да мълчи с какви пари един следовател и след това шеф на Бюрото за контрол на СРС-тата и след това преподавател направи такава имотна сага около себе си“, продължи Маноил Манев.

Според Манев Бойко Рашков изнася някакви информации без нито един факт и без нито едно доказателство.

„Важни в момента са да се получат отговорите за имотното му състояние, за онази резиденция, която е като на шейх, и за всички други имоти и едва тогава да си носител на правдата“, отсече Маноил Манев.

„Това не е опит за скандал, а опит за изясняване на определени факти и обстоятелства за лица, чиито действия определят съдбите на стотици хиляди и дори милиони хора.

Г-н Румен Спецов би трябвало да провери Бойко Рашков. От друга страна Бойко Рашков би трябвало да провери г-н Румен Спецов за едни съмнителни фирми. Тези двамата трябва да проверят шефа на Фонд „Земеделие“ и след това трябва да отидат и да докладват на Румен Радев. Дотам я докараме“, заяви Биков.

 

- реклама -