Бойко Борисов, депитат, Народно събрание, ЦИК, заявление

Борисов към Рашков: Незабавно се извини и спри да лъжеш в полза на Радев (ВИДЕО)

ГЕРБ дават брифинг по актуални политически теми.

Живеем в абсолютен хаос. Енергийната индустрия се товари с непоносими цени на природния газ. Намалението на газа се оказа увеличение за индустрията с 27%. Всичко е хаос. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг.

Служебното правителство на няколко пъти тегли по половин милиард дълг, без да каже къде отиват тези пари. Болниците са задръстени, цените летят, подчерта Борисов и добави, че „буквално лъжат на пресконференции”.

„Ние подадохме и жалба до ЦИК за машините, които предоставят, а тези които са ни дали са до 21 номер, а ние сме 32. Те казаха, че евентуално ще променят софтуера и някога ще ни дадат. Изборите обаче са само след няколко дни. С една дума те казват, че ние не сме в равнопоставено положение с другите партии“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Той беше категоричен, че софтуера се манипулира и именно затова се обжалва решението на ЦИК за броене на контролните разписки от партиите близки до Радев.

„Решението да не се броят квитанциите го отдавам единствено на това, че се пипа софтуера. Ако не ги притеснява нищо, какво им пречи да ги броят. Решенията на съда не коментирам, само припомням, че Пламен Узунов получаваше решенията предварително“, допълни експремиерът.

Борисов коментира и думите на Рашков, че лидерът на ГЕРБ имал банка. „Рашков, ако днес не кажеш коя е банката на която съм собственик утре завеждам дело за клевета срещу теб. Незабавно кажи коя е тази банка, за да отида и да си седна там. Кой къде превежда парите си мен не ме интересува. Всяка една банка е минала обстоен преглед преди да бъдем приети в чакалнята на еврозоната. Незабавно се извини и спри да лъжеш в полза на Радев“, заяви Борисов.

Делян Добрев заяви, че е провел разговор с кметицата на Симеоновград. В дома й не са намерени нито списъци, нито списъци. „Според нея това е поръчка и ежедневие вече някой в нашата област да бъде репресиран, вероятно ги плаши високия ни резултат. Ежедневно хората се разпитват и се задържат. Втората им акция в Малко Градище, където Рашков казва, че кметицата е арестувана, а тя никога не е задържана. От МВР твърдят, че магазина на мъжа й са намерени списъци с имена, а истината е, че са немерени списъци в кметството за дърва.“

„От това, което знаем до момента, аз съм се обадил и съм проверил всички негови твърдения и те не са истина. В Симеонов град не са намерени пари и списъци, в Любимец списъка е за дърва, намерен в кметството. Намерени са лични карти на починали хора, защото кмета ги събира, за да ги върне в ЕСГРАОН“, подчерта  той.

Борисов коментира, че всичко това е, защото Радев се страхува от предстоящия резултат. „Двойно повече смъртност, пълен хаос. Вместо това излиза и казва, че съм собственик на банка. Само преди няколко месеца минаха стрес тестове, проверяваха се от ЕЦБ. Ама кажете коя е банката, за да можем да ви осъдим. Като е излязъл да говори да каже всичко. Как да се защитя без да й каже името“, допълни Борисов. Той запита журналистите как в предизборна кампания медиите оставят едни да се леят в постоянно срещу една определена партия и в полза на друга.

„Той в момента, за да отклони внимание от труповете на починалите, хаоса който предизвика, най-лесния начин е този. Това ще върне животи, ще ваксинира ли, ще вдигне икономиката на крака ли? Как ние като всяка партия да събираме хората и да им обясним как да гласуват, като нямаме машини. Честно ли е това? Едно от най-хубавите неща, което се е случило на България мисля, че са напълно завършените магистрали. А сега има пълен застой на всичко“, допълни бившият премиер.

Лидерът на ГЕРБ запита дали Рашков е обяснил къде са отишли огромните заеми, когато уж НАП си върши работата и събира пари.

Проф. Асен Балтов коментира новата заповед на Стойчо Кацаров.

„Така наречените експерти на Кацаров преди повече от 10 дни решиха, че след първа игла получаваш зелен сертификат. От вчера това не е така и експертите отново са взели решение да е след 15-тия ден. Факт е, че тези неща се случват след сериозно брожение от наша страна и медиците. Реално имаме един хартиен локдаун. Към момента не е взето под внимание въобще мнението на учителите за тестването на децата. Това което направи Кацаров в последните дни е продиктувано, както казват те от политическо-популистка целесъобразност.“, обясни той и допълни, че в момента болниците са пълни, а в реанимациите няма свободни легла.

„Хората се уплашиха, смърт, глад и мизерия“, заключи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ без проблем отговори и на другите внушения, които се разпространяват в интернет пространството.

„Имам съмнение кой е снимал в спалнята ми. Имам желание да разкрия кой е снимал. Наслагали са тези неща, когато ме е нямало. Грешката й е, че е снимала, когато съм бил там. Но не е била само тя, затова не искам да обвиня несправедливо някой“, коментира лидерът на ГЕРБ на въпрос коя е Мата Хари, която е снимала в спалнята му.

„Нямам нито къща в Бареслона, нито искам да коментирам какво е казвала Ивайло Бакалова“, добави той.

„Ако имаше щаб щяхте да ни задавате всички въпроси за тестовете, за учениците, за ваксините, но няма на кой да задавате сега въпросите си. Радев вчера се разхождаше като на сватба и никой не го пита тези въпроси“, заяви Борисов и отново заключи, че положението в държавата може да се определи с една дума – хаос.“

 

- реклама -