сн. БГНЕС

ГЕРБ решава дали да върне мандата на Радев

Днес се очаква на свое заседание Изпълнителната комисия на ГЕРБ да реши дали ще върнат мандата или ще внесат проектосъстава на правителството начело с Даниел Митов за гласуване в Народното събрание.

„Има такъв народ“ отхвърлиха поканата за консултации с ГЕРБ – СДС, преди това от „Демократична България“ също отхвърлиха поканата за разговори.

ГЕРБ – СДС изпратиха писмена покана за разговори с „Има такъв народ”, но партията на Слави Трифонов отхвърли поканата за консултации с ГЕРБ – СДС, а Тошко Йорданов заяви, че още преди конституирането на настоящия парламент ПП „Има такъв народ“ са заявили пределно ясно, че по никакъв начин и по никакъв повод няма да участват в разговори с партии, представляващи досегашното управление на страната. „За нас ПП ГЕРБ е основен символ на статуквото и за нас е изключено да обсъждаме каквото и да било правителство, предложено от представителите на тази партия. Затова намираме за естествено да откажем участие в предложените от Вас консултации“, заяви Йорданов.

Даниел Митов от своя страна по-късно заяви, че ГЕРБ е партия с процедури с ясно разписан подход и на заседание в петък ще се реши какво да прави с мандата.

- реклама -