Цачева

ГЕРБ регистрира кандидатите си в ЦИК. Цачева: има ли провокация и клевети – няма само да се усмихвам

ГЕРБ ще регистрират кандидатите си президент и вицепрезидент в Централната избирателна комисия (ЦИК) днес. Както стана ясно това са Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев.

Цачева: Очаквам сътезание на идеи

 

Аз заявих, че тръгвам на състезание, ще уважавам всички участници в него и очаквам то да бъде състезание на идеи. Дали то ще се превърне в битка, аз няма да го провокирам, но има ли провокация и клевети – няма само да се усмихвам“.

Това каза пред БНТ кандидатът за президент на партия ГЕРБ Цецка Цачева.

Номинирана съм не за военни маневри, много по-важни са фигурите във висш пилотаж в диалога с гражданите. Българските граждани са тези, които със своя вот ще посочат „кой къде се е приземил“, добави Цачева.

Амбицията ми е да получа подкрепа и извън моята партия, дори на хора, които са гласували против ГЕРБ. Управлява се за единството, за стабилността, сигурността на България, както и за повишаването на нейната роля като фактор на стабилност в региона. Живеем в сложни времена – бежанска вълна, заплахи от тероризъм, Брекзит, тежки кризи в региона

Бих се притеснявала, ако нямаше коментари по мой адрес, не се срамувам от нищо в моята биография. Родителите ми са били безпартийни, не съм била висш номенклатурен кадър. Като председател на НС съм давала обяснения и преди. По повод клипа, в който пея – няма от какво да се срамувам, всеки обича да се весели, каза още Цачева. От 2009 г. съм пред камерите и микрофоните на България, поведението ми е следено в детайли. От работата ми като народен представител не съм толерирала или противопоставяла, водила съм се от безпристрастност, допълни тя.

Цачева е на мнение, че най-сложните отговорности на президента са в кризисни ситуации, тук той трябва да бъде силно легитимиран. Според нея президентската институция е толкова силна, колкото е силен президентът.

- реклама -