ГЕРБ: Рашков се държи като комунистически милиоционер, привиква на разпити учители

Учители и директори на училища и детски градини от София-област са били привиквани в полицията, за да бъдат разпитвани дали са нарушавали изборните закони.

Това съобщиха депутати от ГЕРБ-СДС. Според тях е скандално, че това се случва две седмици след изборите – учители да се разпитват дали са се занимавали с търговия на гласове.

„Бойко Рашков е един човек, който е загубил представа, че е в 2021 и се държи като комунистически милиционер, който слухти за да търси анонимни доносници. Ще му зададем и тези въпроси – защо репресира учителите и ще му търсим отговорност за всичките му действия“, закани се Тома Биков.

Според Николина Ангелкова, областен координатор на ГЕРБ в Софийска област, в полицията са били привиквани поне 25 възпитатели. „Те са от Самоков, Ихтиман, Констинброд. Защо продължават тези политически репресии„, възмути се Ангелкова.

„И днес ми сигнализираха директори на детски градини и училища, че са били привикани в полицейските управления да дават обяснения за кого са гласували и дали са агитирали за определена политическа партия. Хората са притеснени, страхуват се, защото са подлагани на тежка репресия. Всички ли учители и директори ще бъдат привиквани?“, запита тя.

- реклама -