ГЕРБ: Президентът Радев се включи в предизборната кампания за 45-ия парламент- ВИДЕО

Президентът Радев се включи в предизборната кампания за 45-ия парламент. Това каза кандидатът за депутат от коалиция ГЕРБ – СДС в 24-ти МИР София град и заместник-министър на външните работи Георг Георгиев по време на брифинг в централата на ГЕРБ в изявление.

Той коментира критиките, отправени от двама американски сенатори – председателя на комисията по външни отношения на Сената Боб Менендес (Демократ от Ню Джърси) и Джим Риш (Републиканец от Айдахо), към страната ни.

„Това е една разпечатка, която направихме на официалната страница на сената. Тук позиция официална не открихме. Това е самото изявление, направено от личен профил. То не ангажира институцията, не ангажира сената“, каза още Георгиев.

Той показа и разпечатана позицията българския държавен глава.

„Никъде в официалния поток от информация на американския сенат не се говори за изразените от двамата сенатори становища. Президентът Радев обаче внушава, че сенатът постановява и надолу изброява личната позиция на сенаторите“, заяви още Георгиев. Той попита на чия страна е президентът е вдигнал юмрука, дали на БСП, дали на „Отрови се“ – „Изправи се. бг“, дали на някой друг опозиционер.

Между България и САЩ има стратегически диалог и няма официална позиция на американския Сенат срещу страната ни. Това заявиха бившият външен министър Даниел Митов и настоящият зам.-министър на външните работи Георг Георгие.

 

- реклама -