Митов

ГЕРБ: Президентът лъже всички едновременно и държи в плен българските институции

Няма да спираме да питаме президента Румен Радев защо не оповести в България декларацията от срещата на върха на държавните глави от групата Б9 срещу действията на Русия у нас и в Чехия. Това заяви на брифинг Даниел Митов от ГЕРБ.

В документът се осъждат агресивните действия на Русия в Черноморието и се изразява загриженост за експлозиите във военни складове в България, а след срещата се разбра, че декларацията е била приета и с гласа на българския президент.

Митов коментира днешното интервю на държавния глава пред Националното радио, в което Радев заяви, че Даниел Митов се чувства обиден, че е отхвърлил кандидатурата му за посланик, защото не отговарял на критериите. И запита защо държавния глава отново не е отговорил на поставените му въпроси за декларацията срещу Русия, както и защо в публикувания документ в сайта на президентството никъде не се споменава Русия.

„Благодаря ви, г-н Радев, вие ми направихте най-голямата услуга, която са ми правили през последните години. Защото стана ясно, че за да отговаря някой на вашите критерии трябва да е имал картонче за агент от Държавна сигурност“, заяви Даниел Митов.

„Британското правителство и то ли е позволило отравянето на Скрипал и дъщеря му, чешкото правителство ли позволи взривяването на складове на негова територия“, запита още Митов по повод обвиненията на Радев, че правителството носи вина за шпионските скандали.

Румен Радев предизборно иска да е добре и с ЕС и с Русия, като намигва и към Дубай с определени назначения.

Според Митов очевидно е имало координация между президента и политически партии, за да не разговарят с ГЕРБ.

„България трябваше вече да има стабилен и подкрепен от мнозинството кабинет. Очевидно има координация между БСП, ИТНТ и Румен Радев, които са се състояли по време на консултациите и това се вижда в структурата на служебния кабинет“, допълни още той.

- реклама -