ГЕРБ

ГЕРБ: Президентът и Нинова да кажат дали Бенчо Бенчев е финансирал предизборната му кампания

ГЕРБ настояват президентът Румен Радев и лидерът на БСП да отговорят дали арестуваният в Турция Бенчо Бенчев е финансирал предизборната кампания на настоящия държавен глава.

„Бенчев твърди, че е финансирал БСП с повече от 50 хил. лева, а централното ръководство твърди, че подобни суми не са регистрирани. Нашите съмнения са актуални, че в БСП има черни каси. Казусът с Бенчев вероятно не е изключение, той може да се окаже правило, може да се окаже модел. Румен Радев знае ли, че неговата партия е използвала помощта на г-н Бенчев по времето на неговата кампания, защото това го каза Атанас Зафиров“, заяви депутатът на партията Тома Биков.

Управляващите заявиха, че вместо да дава пресконференции за чумата, Нинова трябва да даде пресконференция за финансирането на партията от скандалния общински съветник, който твърди, че многократно е давал пари на левицата. „До сега всичко, което видяхме от нея по темата е просто един статус във Фейсбук„, отбелязаха от управляващата партия.

Според ГЕРБ поведението на Нинова се движи на ръба на националната сигурност

По-рано днес лидерът на БСП заяви, че разполага с информация, че пробите във Франция категорично доказвали, че наличие на чума в Странджа не е имало. Министърът на земеделието обаче категорично отрече тази информация. Медиите помолиха Биков и колегата му Александър Ненков, като депутати, да използват положението си в държавата и да направят услуга на журналистите като проверят има ли наистина такива проби, за които говори Корнелия Нинова.

„Тази жена лъже всеки ден методично и професионално в 99 на сто от случаите, като ми казвате Нинова каза нещо, за мен това автоматично означава, че не е вярно“, отвърна Биков. И добави, че има вяра на Порожанов като министър.

„Има координирана атака между президента и на БСП, в частност Корнелия Нинова за това, защото те не могат да отговорят на въпроса за Бенчо Бенчев – дали той е давал пари по незаконен и непрозрачен път за кампанията на президента. Чудя се тяхното желание да излизат и да говорят за неща, за които те нямат ни най-малко право да говорят. Първото е европейските фондове. Това са хора, на които ЕК два пъти спира европейско финансиране. Г-н Стойнев каза, че европейските фондове били спрени заради некадърните кметове на ГЕРБ – искам да кажа, че те спират заради управляващия орган, а не заради общините, които са бенефициент. В тази връзка искам да го попитам когато беше министър на икономиката доволен ли е за нивата, до които стигна икономиката тогава и щетите които понесе българският бизнес тогава“, попита от своя страна Александър Ненков.

Той припомни, че БСП говорят за „Визия за България“. „Могат да напишат и най-прекрасния документ, но много важно е кой изпълнява тези програма. И това са хората, които на няколко пъти оставят държавата почти фалираща – само за последното правителство на Орешарски държавата остана с 5% дефицит. Никой от тях не носи отговорност за нищо и случаят с Бенчо Бенчев също е пример за това. При тази координирана атака между президента и БСП очевидно целта е да влязат във властта по задния начин, като президентът сформира служебно правителство. Те искат да вкарат страната в една политическа криза на безвремие, в която да управлява президента. Призовавам на колегите от БСП да не разчитат на късата памет на хората и да бъдат по-смирени“, коментира Ненков.

- реклама -