президентските избори

ГЕРБ предлагат президентските избори да са между 6 и 13 ноември

Управляващите от ГЕРБ предлагат президентските избори да се проведат между 6 и 13 ноември. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов.
По думите му това срещнало одобрение сред всички политически сили без БСП и ДПС. Червените предлагат вота да е по-рано – на 23 октомври за да не съвпадне с дебатите по бюджета за догодина, а ДПС още не са отговорили.
Цветанов обяви, че предложението им е съгласувано както с финансовия министър, така също и с председателя на Бюджетната парламентарна комисия.

 

„…Няма абсолютно никакъв проблем или тълкуване в тази посока, че би могла да се наруши бюджетната процедура. Бюджетът ще бъде приет предполагам в края на ноември месец, както е обичайно.“

По думите на Цветанов няма да се налага парламента да излиза в предизборна ваканция за президентския вот, но това ще бъде решено заедно с останалите парламентарни групи.

Радан: ГЕРБ търсят ДПС за изборите

4929398Тази сутрин пред bTV председателя на ДСБ Радан Кънев хвърли ръкавицата, като заяви, че ГЕРБ ще играят заедно с ДПС на президентските избори и управляващите търсят подкрепа от движението.

Кънев: „Кандидатът на ГЕРБ под бурката няма как да е гарант за прозападния път на България, защото „под бурката“ е източният модел.“

Обща кандидатура ГЕРБ – ДПС не е възможна

Цветан Цветанов категорично отрече обвиненията на Радан Кънев, че ГЕРБ преговаря с ДПС за обща кандидатура за президент.

Цветанов: „Някой се опитва отново да се направи значим. Няма абсолютно никакви разговори дали са тайни, дали са явни в тази посока.“

Цветанов обаче не отхвърли варианта, в който кандидата на ГЕРБ за „Дондуков „2 да бъде подкрепен от симпатизантите на други политически сили. „Ние дори разчитаме на това“, категоричен бе заместника на Борисов в партията.

Той за пореден път отказа да съобщи преди септември кой ще е кандидат-президента на ГЕРБ. Запитан дали това може да е премиерът Бойко Борисов, Цветанов посочи: „Тази тема ще бъде окончателно обявена септември месец и в тази посока не смятам, че трябва да се преповатаряме.“

- реклама -