ГЕРБ предлагат максимум три глоби на година, засечени от тол системата

ГЕРБ предлагат максимум три глоби на година, засечени от тол системата

“Изключително неадекватно поведение в последните две години от страна на пътната агенция заради това, че не са уведомявали ползвателите на пътищата, ако имат извършени повече от три нарушения, каквато е подзаконовата нормативна база и инструкцията в АПИ“. Това заяви на брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ Николай Нанков.

Той добави, че затова текстовете в закона, който ще се гледа днес на комисия и “до края на живота на това Народно събрание” ще мине на второ четене и в зала. “Именно това – да свършим работата на една бездействаща две години администрация. Целта е да може на трета глоба от станционарна камера нарушителите на пътя да бъдат уведомявани”, каза още той.

По думите му казусът с глобите на жителите на с. Пролеша е имал решение с постановление на Министерския съвет, внесен от регионалният министър Иван Шишков, но такова нещо не е било направено.

На брифинга присъстваха и жители на с. Пролеша, които се заканиха, че ще протестират, блокирайки магистралата за Калотина, ако правителството не се заеме със случая им. Също така, те призоваха президента Румен Радев да вземе мерки и да освободи министър Шишков от поста му, тъй като той не се справя със задълженията си.

Неговото място не е в правителството. Щом не върши никаква работа, нека президентът да го отстрани. Да дойде човек, който може да работи адекватно“. Това заявиха недоволните жители на с. Пролеша.

- реклама -