Бойко Борисов: Капанът, който управляващите залагат с тези милиарди дългове, е огромен (Видео)

ПП „ГЕРБ“ ще предложи увеличение на средствата за директна подкрепа за земеделците между първо и второ четене на Държавния бюджет.

Това заяви бившият земеделски министър Десислава Танева по време на среща с граждани в Сливен.

На срещата присъстват още лидерът на партията Бойко Борисов, бившият вицепремиер Томислав Дончев и бившият председател на Комисията по земеделие Мария Белова.

Лидерът Бойко Борисов заяви: „Не съм дошъл нито да развалям настроението, нито да критикувам управляващите.

Просто искам хората да сравняват, въпреки пропагандата. Предупредихме за руменрадевата зима, за цените, инфлацията, обедняването. Факт ли е? Факт.

Сега искам да предупредя, че ако тези хора продължат да управляват по същия начин, теглейки милиарди за следващия бюджет, декември ще сме стигнали тавана на дълговете. Досега каквото сме предупредили, все е ставало“, отбеляза той.

Борисов показа сравнителни графики с потребителски цени при управлението на ГЕРБ и настоящия кабинет на ПП.

Показа и сравнение на чуждестранните инвестиции: „Не е приятно. Разбирам. Дразнещо е. Разбирам. Но е факт.

Ние в момента агитираме нашите хора – защо трябва да сме горди, с вдигнати глави. Капанът, който те ни залагат с тези милиарди дългове, е огромен.

Всяко следващо правителство влиза директно в техния капан“.

Според него, ако настоящите властимащи продължат да управляват по този начин, „догодина вече ще има списъци и на Интерпол.

Създават какафония и хаос. Как ще го оправят следващите? Първо трябва да намалят разходите, после да компенсират за цените на тока и газа, каза още Борисов.

Той коментира и темата за списъка с имена на хора, който премиерът Кирил Петков предаде на прокуратурата с цел проверка на въпросните хора.

Така е било и през 1944-45 г. – по списък са изтрепали цвета на нацията. Така ще коментирам списъка – с шега и закачка, сподели Борисов.

По думите на Танева подкрепата за земеделските производители не е нито реална, нито ще бъде ефективна.

„350 млн. повече директна подкрепа при съвсем други ценови баланси на себестойността, която формира земеделският производител.

Земеделските производители са в изключително тежка ситуация. Цените на амониевата селитра например са увеличени три пъти.

Два пъти и половина са по-високи стойностите на еленергията.

И в Румъния, и в Гърция земеделските производители бяха компенсирани заради увеличените цени на еленергията. А всички „мерки“ у нас са в абсолютно противоречие на това, което се прави реално“, отбеляза Десислава Танева.

Тя изтъкна, че от ГЕРБ привличат млади хора, чуват идеите им и ги готвят за управлението в местната и централна власт.

„Една партия никога не се създава, не се развива, докато бъде само на власт. Всяка една политическа формация може да бъде в опозиция, в което няма нищо срамно. Ние оставаме, за да им показваме грешките на властта, да бъдем принципни.

Много ми е интересно как крайната „градска“ десница подкрепи настоящото управление на „Продължаваме промяната“, което може би е едно от най-левите правителства за последните 30 години“, заяви още тя.

Участници в срещата на ГЕРБ в Сливен коментираха темата за стратегическия План за развитие.

Делян Добрев, бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма говори в залата:

„Ние обедняваме с всеки изминал ден. И на фона на цялата тази трагедия вчера обявиха промените в Плана за възстановяване.

Новото е, че се купува батерия за съхраняване на електроенергията – 6000 мегавата.

Най-добрите такива батерии имат 1500 зареждания. 6000 мегаватчаса са 1 млрд. 200 млн. евро. И после тази батерия ще я изхвърлим.

Никой не рециклира такива батерии. Но ако всеки ден зареждаме тази батерия по един път, тази батерия няма да изтрае 4 години.

И после я хвърляме.

За батерия за 2 години ще дадем милиард и 200 милиона лева. В същото време има проект за разширение на ПАВЕЦ „Чаира“.

„Правителство, което е дошло на власт с анонса „Нулева корупция“, на втория месец си отива, коментира Томислав Дончев. – С този План за възстановяване кога ще се възстановяваме?!

До 2023 г. другите европейски държави ще са се възстановили. А ние тепърва ще започваме.

Днес Кирил Петков се похвалил по телевизията, че се е справил с пандемията. Браво, честито! Очакваме скоро да се похвали, че се е справил и със зимата.

Знаете ли, че те нямат подкрепата на половината българи.

И пак нямат правото да насъскват половината народ срещу другата.

Казват ми – бъди толерантен. Как да бъда?!

Крайно време е да спрем да се отнасяме към кабинета като към малки непослушни деца?“.

 

 

 

- реклама -