ГЕРБ: ПП и ДБ пазят главния прокурор Иван Гешев

ПП и ДБ пазят главния прокурор Иван Гешев въпреки твърденията си, че искат да го сменят. Тази теза изказа в интервю за БНТ шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Делян Добрев за промените за съдебната реформа: Кирил и Асен цял ден ги нямаше в зала

Атанасова коментира редица теми, сред които и промените, свързани със съдебната реформа, а също и новия предсрочен вот.

„Ако трябва да има вина, то процентът на нашата група е най-малък. Нашата парламентарна група единствена представи кабинет и структура. Още на 3 -4 октомври ние казахме, че

ако не се промени стила на комуникация

между отделните групи, ние ще бъдем лидери по избори“, каза пред БНТ тя.

За да има разговори между следващите избори, трябва да има обединяващи теми, коментира тя. „Трябва да има всеобхватна правосъдна реформа. Фиксацията върху един или друг проблем абсолютно не е необходима. Не си представям, че председателят на ВКС, например, отива сутрин на работа с мисълта, че ще извърши престъпление“, каза Атанасова. На въпрос защо ПП и ДБ отказват диалог с ГЕРБ тя отговори:

„Искам ДБ да си уточнят финансовото състояние с NEXO и даренията.

От ПП искам да си кажат за „Джемкорп“. Да не би да е някаква услуга като ПП и ДБ пазят Гешев. Крум Зарков внася на 30 декември своя законопроект, при условие, че парламентът е във ваканция и третият мандат няма да се реализира. Как така Бойко Рашков не се явява на разпит по дело, което той инициира. Той бяга от правосъдие, дали няма размяна на услуги.“

„Единственото, което трябва да се промени, е тонът. Не говоря за червени линии, а за нормално отношение. Във всички държави се намира начин за нормален политически диалог. Затова не бива да рушим всички мостове помежду си“, каза Атанасова.

- реклама -