ГЕРБ поиска оставката на Петков заради незаконния арест на Борисов (ВИДЕО)

ГЕРБ поиска оставката на кабинета и на премиера Кирил Петков от парламентарната трибуна. Още при излизането за декларацията на партията, групата на „Продължаваме промяната“ обаче напусна залата.

Съдът: Арестът на Бойко Борисов е незаконен

ГЕРБ обвини премиера Кирил Петков в нареждане на незаконни арести. Повод стана днешното решение на съда, че задържането на Борисов е било незаконно. Председателят на парламентарната група Десислава Атанасова запозна депутатите със съдържанието на съдебното решение.

Във втората половина на декларацията тя коментира, че всичко това означава, че българският съд е казал, че

Бойко Рашков и неговото МВР

извършват незаконни действия.

От ГЕРБ се обърнаха към премиера с думите „клети, г-н Петков“. Попитаха го кой го е накарал да стартира това начинание с думите „Никой не е над закона“. От партията казаха, че е станал премиер по силата на някаква стихия. Призоваха го да не прави нищо повече, да спре да говори и „да се върне към търговията на дребно!“.Обърна се и към правосъдния министър Надежда Йорданова с думите: „Надявам се, сега да не поискате да закриете и Софийския районен съд“.

Декларацията завърши с „Оставка, аматьори!“. След декларацията „Продължаваме промяната“ се върнаха в залата и отговориха на ГЕРБ, че Кирил Петков е станал министър-председател със стихията на надеждата на българските граждани за справедливост, предаде БНТ.

Борисов благодари на съда: Няма никой над закона

Източник: Стандарт

Протестна акция на младежите от ГЕРБ

Младежите от ГЕРБ организираха протестна акция пред МВР след решението на съда,че ареста на Борисов е незаконен.
Протестна акция на младежите от ГЕРБ след като съда обяви ареста на Борисов за незаконен

Снимки: Иво Никодимов

- реклама -