жалба

ГЕРБ подадоха жалба в ЦИК срещу Румен Радев, питат предизборния щаб на БСП в президентството ли е

ГЕРБ внесе жалба в ЦИК срещу президента Румен Радев, който според управляващата партия взима активно участие в предизборната кампания на БСП.

„Президентът трябва да олицетворява единството на нацията, в Конституцията е записано, че той е обединител. Затова за нас е недопустимо той да прави кампания в полза на една политическа сила,“, заяви областният координатор на ГЕРБ за София Цветомир Паунов.

Предизборният щаб на БСП в президентството ли се намира?

„Явно е там, защото втория в листата на БСП Иво Христов продължава да е председател на Стратегическия съвет към президента. Може би тук БСП и президентът са в много добра позиция, тъй като опорните точки се пишат от един и също човек, които се ползват едновременно в изказванията на Румен Радев и Корнелия Нинова“, смята Цветомир Паунов.

От ГЕРБ изтъкнаха и последния случай, в който според тях държавния глава е агитирал в полза на опозицията – изказването на Румен Радев в Асеновград вчера.

„Разбирате ли иронията на неговото изказване? Именно в Асеновград, в който е избран сегашният народен представител от „БСП за България“ Манол Генов, който е единственият, срещу когото има повдигнато обвинение за купуване на гласове“, изтъкна още Паунов.

От своя страна Тома Биков препоръча президента да запази мълчание когато става въпрос за големи инвеститори и да не пречи на преговорите с необмислени изказвания.

„А, също така да посъветва съпругата си да не атакува публично големи компании, които може да са стратегически инвеститор в България един ден. Защо президента като говори за офшорни сметки не спомена, че водача на листата Елена Йончева е получила обвинение за пране на пари през офшорни сметки“, запита Биков.

От ГЕРБ обявиха още, че са притеснени какво още може да бъде изказано от президента до края на предизборната кампания.

„Големият проблем е, че за първи път президентът като обединител на нацията си позволява да бъде пряк участник, който подкрепя предизборната кампания на БСП, защото всички виждат този учудващо добър синхрон между президента и БСП. Така да се каже, ние сме притеснени какво би могло да произтече от това в оставащите 2 седмици до датата 26 май, когато е европейският вот“, допълни областният координатор на ГЕРБ.

- реклама -