ГЕРБ почете паметта на жертвите на комунистическия режим (Видео)

Представители на ПП ГЕРБ почетоха паметта на жертвите на комунистическия режим.

На възпоменанието пред Мемориала на жертвите на комунизма до НДК присъстваха представители на ПГ на партията, които положиха цветя пред Мемориала и се поклониха пред паметта на жертвите на комунизма.

През 2011 година правителството на Бойко Борисов определи 1 февруари като Ден за признателност и почит към жертвите на комунистическия режим.

„Само преди няколко дни почетохме паметта на жертвите на загиналите при Холокоста.

Днес е не по-малко мрачен и тъжен ден, защото почитаме жертвите на друг човеконенавистен режим – комунистическия.

Всеки знае историята как през 1945 г. в мразовития 1 февруари по заповед на комунистите е избита по-голямата част от цвета на българската армия, на българския културен елит, на творческия елит, на българската политика и народ.

Днес, толкова години по-късно, ние сме длъжни не само да си спомним за тези хора, които в годините до 90-91 г. последователно са гонени, преследвани, убивани и измъчвани заради тяхното желание за свобода и достойнство.

И днес, за съжаление, в нашето общество се прокрадват все още отломките от комунистическата партия и поддръжниците на комунистическия режим. Все още за политици се броят тези, които са репресирали опитите на българския народ да възстанови своята държавност и демокрация“, коментира след събитието Георг Георгиев.

- реклама -