Тома Биков, Александър Иванов, Румен Спецов, Данаил Николов, фирма

ГЕРБ питат: Проверява ли финансовия министър сделката за продажбата на фирмата на Румен Спецов

Изведен от страната ли е Данаил Николов, който е купувач на фирмата на Румен Спецов?

Асен Василев трябва да каже дали в момента проверява сделката на Румен Спецов, издирили ли са лицето, изобщо какво се прави по тази тема. Това е много важен въпрос. Ние нямаме съмнения в харвардския подход на тези хора. Важно е да се знае изведен ли е от страната купувачът на фирмата.

Това каза Тома Биков от ГЕРБ, който се включи на живо във Фейсбук пред министерството на финансите.

Александър Иванов допълни, че двамата носят документи на финансовия министър за сделката между малоимотното лице и Румен Спецов. Документите доказват, че срещу 500 лева е прехвърлена фирма с оборот над 6 млн. лева.

„Освен, че г-н Спецов очевидно се е познавал с Асен Василев, той се е познавали и с Данаил Николов от години. Очакваме г-н Василев да бъде максимално прозрачен и каже какво правим с този човек. Той в момента ревизира политици, фирми, за да ги проверява, той трябва да има прозрачно и чисто минало. Ако не го направят, ще обявим още една новина, днес сме в София, скоро и в други градове. Ние вече сме разследващи журналисти и си уплътняваме времето с подобни журналистически разследвания“, заяви още Тома Биков.

- реклама -