ГЕРБ питат: Кой лекар е валидирал теста на Никола Минчев?

„Коя е лабораторията или лечебното заведение и кой е бил дежурният лекар, който е валидирал теста на Никола Минчев?“. Отговори на тези въпроси ще търсят ГЕРБ от председателя на парламента Никола Минчев. Това стана ясно от изказване в кулоарите на парламента на ексздравния министър и настоящ депутат от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов.

Председателят на парламента дължи отговори, защото с действията си държавата беше обезглавена. Има сериозни морални проблеми и считам, че те трябва да бъдат изяснени“, коментира проф. Ангелов.

Той посочи, че технологичното време за излизане на резултатите от теста обикновено е 2 часа. Именно затова е важно да се разбере кога точно е взет тестът. Причината е, че ако е взет преди КСНС Минчев вече е имал симптоми и появата му е била безотговорна.

Според депутата COVID и КСНС са се оказали „животоспасяващ ход за правителството на Кирил Петков“. Ангелов каза, че със свикването на това заседание „президентът е издърпал ушите на премиера Петков” по повод РСМ. „Всеки български гражданин има право на протест“. Това пък бе коментарът на проф. Ангелов на вчерашния протест на партия „Възраждане” срещу зелените сертификати и ограничителните мерки.

РЕАКЦИЯ

Междувременно председателят на НС Никола Минчев поправи публикацията си във Фейсбук, като публикува не само положителния си резултат, но и първата страница. Там се вижда името му. По този начин Минчев иска да опровергае съмненията, изказани от „Възраждане“, че тестът не е негов.

От пресцентъра на групата на ПП пък заявиха, че тестът е взет след КСНС.

- реклама -