ГЕРБ, Кирил Петков, истината, лъжа,

ГЕРБ: Петков има проблем с казването на истината, Даниела Везиева го уличи в лъжа (ВИДЕО)

„Трябва да отбележим една симптоматика на министър-председателя Кирил Петков. Откриваме, че той има проблем при казването на определени истини.“ Това каза на брифинг в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Александър Иванов.

Става въпрос за казуса с язовир „Пазар дере“, при който по времето си на служебен министър на икономиката Кирил Петков се снима и обяви, че този язовир е празен, а парите за ремонта му отишли незнайно къде.

Твърденията на наследничката му на поста Даниела Везиева обаче показват точно обратното, каза Иванов. По думите му в писмен отговор на депутатско питане бившият служебен министър на икономиката Даниела Везиева е изнесла информация, която не отговаря на твърденията на нейния предшественик на поста – Кирил Петков относно нивата на водоема. В качеството си на служебен министър сегашният премиер посети язовира през лятото на 2021 г. и коментира изразходването на средства за ремонта му.

„С което на практика г-жа Везиева уличи г-н Петков в изопачаване на истината и меко казано лъжа. Язовирът на 31 май си личи, че е бил пълен, а два дни по-късно се вижда, че е празен“, подчерта Иванов.

По думите му два дни е подготвяна медийната изява на Петков, за да заблуди всички български граждани, че са правени ремонти на празни язовири, без да има необходимост.

От своя страна депутатът от ГЕРБ Александър Ненков коментира липсата на приоритети от страна на партиите в управляващата коалиция за следващите месеци. 

„Свидетели на нещо безпрецедентно. Поне в моя спомен до този момент никога не се е случвало в началото на една сесия на НС управляващото мнозинство да не излезе на трибуната и да не изрази какви приоритети ще изпълнява, каква е неговата визия за справяне с казусите и кризите в държавата. Единствено опозиционните партии излязоха и го направиха. Единствената точка, която имаше смисъл днес да се гледа и тя отпадна, беше за създаване на компенсаторен механизъм за небитовите потребители на електроенергия и тя беше предложена от ГЕРБ. Отпадна поради формални причини, а не поради смислени“, каза Ненков.

Той призова колегите си от управляващото мнозинство „да излязат от своята комфортна зона“.

„Кризите са много, решенията не са приоритет на опозицията, а на управляващите. Не мога да повярвам, че днес четири управляващи партии, които дойдоха с големи заявки за визия по какъв начин държавата да се развива, не излязоха и не казаха нито дума. Или тези хора нямат никаква представа как и по какъв начин да приоритизират своите действия през следващите месеци, или просто нямат никаква координация помежду си и се чудят как и единствено да се измъкнат от решението на съответните въпроси“, подчерта Ненков.

„Управленска програма на този етап няма. Вече седмици наред управляват колегите, но без програма. Това е много притеснително. Означава, че има липса на каквато и да е публична отговорност, което влияе на цялата държава“, категоричен бе депутатът от ГЕРБ-СДС.

По повод позицията на Слави Трифонов за Република Северна Македония Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС коментира, че проблем остава хаоса и липсата на идеи как да се разреши въпросът.

„Позицията ни винаги е била, че българската история, българската култура и българският национален интерес не са обект на търговия“, категоричен бе Гаджев.

Той каза, че през следващите седмици от ГЕРБ-СДС ще поставят въпроси по тази тема, за да се изясни каква е позицията на правителството.

- реклама -