избори, кмапния, президент, парламент, ЦИК, гласуване, машини

ГЕРБ печели кметските избори в Церово и Калояново

Кандидатът на ГЕРБ Иван Саков е новият кмет на Церово, съобщиха от ОИК-Благоевград. Той беше на балотаж срещу независимия кандидат Искра Христова.

Кандидатката на ГЕРБ-СДС Виктория Михайлова е новият кмет на община Калояново. Тя спечели балотажа срещу Пламен Николов от НФСБ с 2082 на 1355 гласа, а избирателната активност е 39,43%.

„Добрата коалиционна политика, която водим през годините, доведе до този блестящ резултат. От 17 кметове в Пловдив-област, ГЕРБ-СДС имат 11“, коментира областният координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев и допълни, че ИТН и БСП са били далеч зад тях.

Кенан Саид от ДПС пък е избран отново за кмет на частичните местни избори в казанлъшкото село Копринка. По все още неокончателни данни той води с над 100 гласа от кандидата на ГЕРБ.

Независимият кандидат за кмет на Община Стражица Йордан Цонев води на втория тур за частичните местни избори на базата на 67 процента обработени протоколи, съобщи за БТА председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) Марияна Кръстева.

На втория тур на местните избори са гласували 40 процента от избирателите. След отчитането на действителните бюлетини на базата на междинното преброяване, независимият кандидат Йордан Цонев води с 50 процента от гласовете, а другият независим кандидат Георги Бянов, подкрепен от ГЕРБ-СДС, е с 46 процента от вота от гласоподавателите.

На балотажа в Стражица в ОИК не са постъпвали жалби и сигнали за нарушение на изборното законодателство, посочи председателят на ОИК.

До частичните местни избори в Стражица се стигна, след като досегашния кмет Румен Павлов беше избран за народен представител в 46-ото Народно събрание и се отказа от кметското място.

- реклама -