ГЕРБ първи подадоха документи в ЦИК за регистрация за местните избори (ВИДЕО)

Днес започна регистрацията на партии и коалиции за местния вот на 27 октомври. ГЕРБ по традиция първи се регистрираха в ЦИК. Малко преди 9.00 часа младежите от ГЕРБ влязоха в сградата на пл. „Независимост“, за да регистрират партията за местните избори.

ГЕРБ са внесли по традиция 9 999 подписа. Събрани са близо 40 000 подписа. Документите са приети без забележка, отбеляза Димитър Николов, зам.-председател на ГЕРБ. Повече от седмица младежи от ГЕРБ пазеха място през ЦИК, за да може партията да се регистрира първа за изборите.

„Когато самият ни кандидат за кмет на София счете за необходимо, той ще ви уведоми“, уточни той.

Тази седмица се очаква Йорданка Фандъкова да обяви дали ще се бори за нов мандат за градоначалник на София.

„Живко Тодоров ще бъде кандидат на Стара Загора, а аз за кмет на Бургас. Ще водим позитивна кампания с ясни хоризонти за българските общини. Очаквам добри резултати“, каза още Димитър Николов.

„Голяма част от резултатите, които социолозите предвиждат не се случват. Визирам опити за политически внушения. Ние имаме самочувствието, чрез нашите изключително успешни кметове, да препотвърдим успеха от предишните местни избори”, коментира областният координатор на ГЕРБ-София и административен секретар на партията Цветомир Паунов.

- реклама -