ГЕРБ отпуска финансова помощ на семействата на загинали работници на АМ „Хемус“

Предлагаме ГЕРБ да отпусне по 10 хиляди лева помощ за семействата на двамата загинали работници на АМ „Хемус“, каза премиерът Бойко Борисов. Той инспектира строежа на магистралата при пътен възел „Белокопитово“. „Няма да върнем хората, но така ще подкрепим близките им и ще покажем, че не ни е безразлично“, oтбеляза той.

При трудова злополука нь 15 февруари, по време на строителни дейности на магистрала „Хемус“ в района на търговищкото село Буховци, загинаха двама души. Участъкът на магистралата е от Белокопитово до Търговище. Работниците са изграждали колона на виадукт, но кофражът и скелето поддали и те паднали от голяма височина.

Очаква се строителството в този район между пътните възли „Белокопитово“ и „Буховци“ да завърши другото лято.

„Като лунен пейзаж е станало, но след месец и половина като минем, това няма да се вижда. Кой каквото иска да прави, ние си гледаме работата, десетилетия после ще го ползват българите“, отбеляза премиерът по време на огледа.

„Времето е идеално за строителство. Колко мостове има – един сред друг, един след друг, а на места вече канавки се слагат“, добави Бойко Борисов, с когото на инспекцията бе заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

„Строителите като ни видят се радват, това са заплати, работа“, посочи министър-председателят.

Той акцентира също върху напредъка на други важни за страната инфраструктурни обекта като автомагистрала „Европа“, обходния път на Поморие, Околовръстния път на София в района на „Младост“, пътят Ботевград-Мездра и др.

„Когато се трудиш, и настроението е по-хубаво. Ще е много красиво – овошки, магистрала, красота… Цялото трасе минаваме, разкошна работа“, изтъкна премиерът Борисов. Той подчерта, че новите пътища на България се строят с модерни машини, а археолозите полагат много усилия за запазване и излагане на откритите по време на строителните дейности артефакти.

- реклама -